2020
aug
10

Hogyan tartsuk melegen a dézsa vizét?

Instrukciók fürdődézsákhoz

Diagram

 

Ebben a cikkben válaszokat adunk a víz hőmérsékletének fenntartásával és az idő megtakarításával kapcsolatos fontos kérdésekre. Igényeitől és kívánságaitól függően könnyedén kiválaszthatja az Ön számára megfelelő dézsát, annak méretét, formáját és a hozzá szükséges kiegészítőket például a hidromasszázst, pezsgőfürdőt vagy a LED-es világítást. Ami a víz melegen tartását és az energiamegtakarítást illeti, ügyfeleinknek általában nincs egyértelmű ötlete, hogy pontosan milyen megoldást szeretnének.

Fagyos időszakokban a dézsa gondozásának fő követelménye a víz megfagyásának megakadályozása a kádban, illetve a hozzá használt rendszerekben.

Mindenekelőtt, át kell gondolni, hogy milyen gyakran fogja használni fatüzelésű dézsáját. Próbaként nézzünk meg két különböző forgatókönyvet:

  • Fatüzelésű dézsát ritkán, de legalább kéthetente használják
  • Fatüzelésű dézsát gyakran, hetente egyszer vagy többször használják.

 

1. Ha a fatüzelésű dézsát ritkán tervezi használni

A kiegészítő felszerelés kiválasztása nem lesz nehéz. Ebben az esetben minden alkalommal friss vizet használhat, amikor úgy dönt, hogy dézsázni szeretne és nem kell külön időt és pénzt költenie további eszközök vásárlására, karbantartására. Mindenesetre, azt javasoljuk, hogy vásároljon hőszigetelt tetőt, mivel ez nem csak a hőt képes megtartani, de megvédi a dézsát a levelektől apró rovaroktól.  Ezen felül, igazán kényelmes megoldás, egy ember képes mozgatni még a nagyobb dézsákhoz tartozó (2x2m, 2x1,7m) tetőket is.  Könnyen tisztítható és biztonságosan rögzíthető a dézsához 4 lakattal. Azt is javasoljuk, hogy vásároljon ¾ csatlakozással rendelkező külső lefolyót, hogy könnyedén le tudja majd ereszteni dézsájából a vizet.

 

2. Abban az esetben, ha fatüzelésű dézsáját gyakran tervezi használni, különféle lehetőségeket kínálunk annak kiegészítő felszereléseire.

 

2.1. Szigetelt tető + Záródugó

 

Szigetelt tető és záródugó

Ez az opció a leggazdaságosabb, viszont a víz hőmérsékletét 0°C felett kell tartani fatüzelésű kályha használatakor. Ezért a vizet 4 naponta melegíteni kell. Általában elegendő 40 °C-ig felfűteni és megakadályozni, hogy megfagyjon -5 és -10 °C fokon. Keményebb fagyok esetén a vizet gyakrabban kell melegíteni. Vegye figyelembe, hogy a záródugót nem lehet felszerelni, amíg a kályha meleg. Csak akkor használható, ha megbizonyosodott arról, hogy a faszén és hamu teljesen kihűlt már. A záródugó rátétele után a kályhából is le kell ereszteni a bennmaradó vizet. Ennek módját a használati útmutatóban találja meg. 

 

2.2. Szigetelt tető + Záródugó + Poliuretán hab

 

Szigetelt tető, záródugó és poliuretán hab

A 2.1 pontban említett utasításokat kell követni ebben az esteben is, viszont Poliuretán habnak köszönhetően a víz a melegségét 50%-kal hosszabb ideig képes megtartani. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 6 naponta kell melegíteni.

 

2.3. Hibrid Készlet: Szigetelt tető + Záródugó + Poliuretán hab + Homokszűrő + 3kW elektromos fűtés

 

Szigetelt tető, záródugó, poliuretán hab, homokszűrő és elektromos fűtés

Ez egy önálló rendszer, amely nem igényel további intézkedést a fatüzelésű kályhák esetében, hogy a nulla fok feletti vízhőmérsékletet megtartsa. Csak a fűtőkészüléket és a szűrőt kell csatlakoztatni az elektromos hálózathoz és beállítani a kívánt hőmérsékletet a fűtőtest hőszabályozóján. Az elektromos fűtő berendezés folyamatosan megtartja az általunk megadott hőmérsékletet. Abban az esetben, ha csak azt szeretné megakadályozni, hogy hideg időben a dézsában megfagyon a víz, akkor elegendő, ha a hőmérsékletet +5°C- ra állítja a termosztáton. Így az energia fogyasztás minimális lesz. Ha telepítve van hidromasszázs rendszer is az Ön dézsájában, a víz esetlegesen megfagyhat a keringgető rendszerben -10° és annál hidegebb fagyok esteén. Ezért jobb, ha a vizet eltávolítja fatüzelésű dézsájából. 

 

Most fontoljon meg minden lehetőséget a fatüzelésű dézsák kiegészítő tartozékai közül, hogy minél gondtalanabbul tudja élvezni a fürdőzést akár télen is.

 

 

Friss megjelenés, egészséges bőr
2016
jún
20

Friss megjelenés, egészséges bőr

A szauna jótékony hatásai

Szaunázni leginkább testünk gyógyítása, lelkünk feltöltése, esetleg betegségek megelőzése céljából szoktunk, pedig akár komplex bőrkezelésként is alkalmazhatjuk. Kényeztesse, kezelje magát Ön is nappalija nyugalmában vagy kertje csendjében! Dőljön hátra, és élvezze, ahogy bőre megfiatalodik, megtelik élettel és egészséggel!

Tovább »

Infracsövek új üveglap takarással
2018
szep
18

Infracsövek új üveglap takarással

kerámiaüveg

Infraszaunák készítésénél egy új technológiájú, kerámia üveglap borítás kerül az infracsövek elé. Ezeket a kerámiaüvegeket extrém hatások alkalmával használják. Az üveg felszíne melegszik fel, ezért sokkal komfortosabbá teszi az infraszaunázást, a bőrünk felszínét kevésbé terheli és melegíti fel, mint az eddig használt technológiák

Tovább »

Ősi gyógynövények és modern szaunák
2016
aug
05

Ősi gyógynövények és modern szaunák

A rendszeres szaunázás, gőzfürdőzés jótékony hatásait számtalan kutatás igazolja. Egyes növények gyógyító ereje pedig a világ minden táján gyökeres részét képezi a néphagyománynak. A kettő együtt viszont hihetetlen dolgokra képes testi és lelki egészségünk javítása, megőrzése céljából. Fejfájás, stressz, álmatlanság vagy izomfájdalom keseríti meg mindennapjait? Szerezzen be néhány fontos gyógynövényt és irány a szauna – nem fogja megbánni!

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08