2020
szep
23

Thermowood - a legjobb megoldás szaunákhoz

Thermowood gyártástechnológia

 

Thermowood faanyagból készült szauna.

 

A hőkezelt fa az egyik legjobb szauna és dézsa építő anyag, mivel nagyon jól bírja magaspáratartalmú helyeken. Fontos, hogy a szaunák és a fürdődézsák gyártásához használt anyagoknak magas nedvességálló képessége legyen, és kevésbé legyenek hajlamosak a bomlásra. Ezért lehet megfelelő választás a Thermowood fa használata. 

 

Thermowood gyártástechnológia

 

A thermowood fa előállításához a hagyományos fát levegőtlen környezetben kell magas hőmérsékleten kezelni. A gyártásitechnológiája nagyban különbözik a hagyományos famegmunkálástól. A fát 185-205°C-on hőkezelik, így az anyag különleges tulajdonságokat szerez és szinte örökkévalóvá válik. Nem úgy, mint a hagyományos szaunaépítőanyagok, a hőkezelt Thermowood nem szívja magába a nedvességet, ezáltal nem rohad. Az időmúlásával sem keletkeznek repedések a felületén. Ez a faanyag geometrikusan stabil, erőteljes textúrája van és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. 

A feldolgozás során megváltozik a fa szerkezete. Olyan száraz lesz mintha már évtizedek óta száradna. A gyanta teljesen elpárolog a fából ezáltal az mély, sötét színt kap, hővezető képessége csökken, a szilárdsága nő viszont a vízfelszívó képessége nagy mértékben redukálódik (5x kisebb a hagyományos fához képest). Ennek köszönhetően az agyag feszültebbé válik. Eredmény képpen a thermowood fából készült szaunák sokkal stabilabbak maradnak a változó hőmérséklet és páratartalom mellett is és megtartják geometriájukat. 

 

Thermowood – a legjobb megoldás szauna gyártáshoz

 

A fa és a szaunát alkotó elemek határozzák meg annak tartósságát és kényelmét. A hagyományos fából készült padok például sokkal jobban átveszik a hőt, mint a thermowood változatuk. Ha a padok anyagaként használják, rájuk ülve és fekve kellemetlen lehet a forróság, még akkor is, ha lepedővel vagy takaróval le vannak takarva. A hagyományos fával ellentétben a hőkezelt fa sokkal kevésbé melegszik fel, még akkor is, ha a szaunakályha hőfoka a legmagasabb határértékre van állítva. A thermowood faanyagnak még így is kellemes hőmérséklete marad, így kiküszöböli az égés kockázatát, ezáltal növeli a szaunatérben való tartózkodás biztonságát.  

 

Szauna belső dizájn: a thermowood végtelen lehetőségei

 

A thermowood fa színe és textúrája az eredeti fa típusától és a feldolgozás hőmérsékletétől függ. Bármely fa hőkezelt fajtájának legalább 2 árnyalata és 2 típusú textúrája lehet. Korlátlan lehetőségeket kínál a szauna belső kialakításához. Kijelenthető, hogy a különböző színű oszlopok váltakozása példátlan hatást érhet el. Továbbá a hőkezelt fa, ellentétben a hagyományos fával, nem változtatja meg a színét és textúráját, olyan körülmények között, mint a magas hőmérséklet és a páratartalom. Ezenkívül, a textúra tiszta rajzolatával és az egységes élénk árnyalatokkal ez az anyag a belső tér valódi dísze lehet.

 

A Thermowood szauna használatának előnyei:

 

  • Környezetbarát és nem bocsájt ki káros anyagokat a légkörbe.
  • Nagy a kopásállósága és tartóssága.
  • Sokkal jobban ellenáll a rothadásnak és a penésznek, mint a hagyományos fa.
  • A Thermowood szauna kevésbé deformálódik a szélsőséges hőmérséklet és páratartalom hatására.
  • Magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.
  • Különböző színek és árnyalatok.
  • Biztonságos a használata.

 

Hátránya a hagyományos fához képest, hogy drágább lehet az előállításának technológiai nehézsége miatt.

Ősi gyógynövények és modern szaunák
2016
aug
05

Ősi gyógynövények és modern szaunák

A rendszeres szaunázás, gőzfürdőzés jótékony hatásait számtalan kutatás igazolja. Egyes növények gyógyító ereje pedig a világ minden táján gyökeres részét képezi a néphagyománynak. A kettő együtt viszont hihetetlen dolgokra képes testi és lelki egészségünk javítása, megőrzése céljából. Fejfájás, stressz, álmatlanság vagy izomfájdalom keseríti meg mindennapjait? Szerezzen be néhány fontos gyógynövényt és irány a szauna – nem fogja megbánni!

Tovább »

Friss megjelenés, egészséges bőr
2016
jún
20

Friss megjelenés, egészséges bőr

A szauna jótékony hatásai

Szaunázni leginkább testünk gyógyítása, lelkünk feltöltése, esetleg betegségek megelőzése céljából szoktunk, pedig akár komplex bőrkezelésként is alkalmazhatjuk. Kényeztesse, kezelje magát Ön is nappalija nyugalmában vagy kertje csendjében! Dőljön hátra, és élvezze, ahogy bőre megfiatalodik, megtelik élettel és egészséggel!

Tovább »

Szauna karbantartási tanácsok
2018
már
30

Szauna karbantartási tanácsok

Gyorsabb, mint gondolná

Ha már beruháztunk egy szaunára, és szeretnénk megőrizni az állagát, ugyanúgy ápolni kell, mint a lakásunk többi részét. Ha helyesen használjuk a szaunánkat, akkor a karbantartási idő lerövidül, viszont az élettartama megnövekszik.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08