2016
júl
29

Tovább szeretne élni?

Szereltessen be egy otthoni szaunát!

Ön is álmodott már arról, milyen jó lenne minél tovább megőriznie egészségét, és az átlagosnál később öregedni? Jó hírünk van: a szauna kellemes és kíméletes megoldást kínál Önnek, hogy növelje élettartamát. Építtessen egy kabint otthonába, és élvezze annak előnyeit. A csodálatos design szaunák a rendelkezésére állnak – ma már nem elérhetetlenek, sőt!

A szaunázás alapvető jótékony hatásai általában jól ismertek. Növelik a szívverést, serkentik az izzadáson keresztül történő méregtelenítést, egyszerre pihentetnek és felfrissítenek, javítják a közérzetet. Az igazság azonban az, hogy a rendszeres szaunahasználat ennél többre is képes: hozzájárulhat szíve egészségéhez, növelheti élettartamát.

Képzelje csak el, milyen felszabadító érzés lehet egy hosszú, kimerítő nap után egy egyedi design alapján készült, kényelmes kabinban ellazulva javítani egészségi állapotán. Hát nem tökéletes kombinációja ez a relaxációnak és a hatásos egészségmegőrző programnak?

Lepje meg magát egy otthoni szaunával! Ne aggódjon, ma már ez nem jár felfordulással. Egy gyönyörű INUA kültéri vagy beltéri berendezés gond nélkül felállítható kertjében, vagy házának egy kellemes, csendes szegletében.

Szereltessen be egy otthoni szaunát!

Szív és hormonok

A szaunázás segít optimalizálni a növekedési hormonok mennyiségét. Ezek a létfontosságú molekulák felelősek a tipikusan az életkor előrehaladtával összefüggésben álló izomvesztés és sorvadás mérsékléséért. Minél magasabb testünkben a növekedési hormonok szintje, annál egészségesebbek és erősebbek vagyunk. Harminc felett mennyiségük sajnos csökkenni kezd, azaz az öregedés elkezdődik. Rendszeres szaunázással azonban ez a folyamat késleltethető, a hormonszint fenntartható.

Az amerce.com-on olvasható tanulmány szerint a szív- és érrendszeri megbetegedések – mint például a szívelégtelenség és a szívkoszorúér-betegség – esélyének csökkenése és a szaunázás között egyértelmű kapcsolat áll fenn. „Egy finn kutatócsoport nemrég kimutatta, hogy a rendszeres kabin-látogatás 63%-al csökkentheti a szívroham kockázatát” – állítja Amerce. Kiemeli: azok az emberek, akik gyakran szaunáznak, egyszerűen tovább élnek. A sűrűbben szaunázóknál volt a legnyilvánvalóbb az eredmény.

Még mindig rejtély

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy máig nem tudták meghatározni a szauna szívre gyakorolt jótékony hatásának pontos mechanizmusát. Erre hívja fel a figyelmet az Amerce-en túl dr. Rita Redberg, a Kaliforniai Egyetem kardiológusa is. Ő úgy fogalmaz: „egy ponthoz nem fér kétség: a szaunában eltöltött idő mindenképpen előnyünkre válik.”

Jó tudni

A több jobb! Heti két vagy három alkalom esetén a jótékony hatások egy részét már megtapasztalhatja, de a maximális hatás érdekében ütemezzen be heti négy szaunázást.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fent említett kutatás az igen száraz levegőjű, 80-100 fokos finn szaunákra fókuszált. Ugyanezt az eredményt ne várja el a nedves levegőjű gőzfürdőtől, vagy a hűvösebb infraszaunától.

A szaunázás nem egyenlő a testmozgással. Bármilyen csábító is az ötlet, a kabinban töltött kellemes perceket ne az edzés helyettesítésére használja – egymás után azonban a kettő csodálatos, egészséges párost alkot. Váljon az Ön rutinjává is: vegyen egy nagy levegőt, és próbálja ki ma!

(Illusztráció: https://www.wiesnerhof.it)

Nem luxus, hanem alap
2017
ápr
12

Nem luxus, hanem alap

A finn szaunatradíció

Szinte minden finn háztartásban megtalálható legalább egy szauna. Népszokás, tradíció és a mindennapok része is egyben. Sokáig itt szültek az anyák, ma ez jelenti a kikapcsolódás és a közösségi élet helyszínét is.

Tovább »

Szauna: az Ön házi méregtelenítési szakértője
2016
jún
24

Szauna: az Ön házi méregtelenítési szakértője

Modern, egyre inkább városias életformánk sötét velejárója, hogy mindannyian ki vagyunk téve a szervezetünket romboló szennyezettségnek, káros méreganyagoknak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen méregtelenítsünk, kívül-belül megtisztítsuk testünket. Ennek az egyik legjobb módja az izzadás – amelyben a finn szauna és az infrakabin egyaránt az Ön rendelkezésére állnak. Szaunázás közben teste izzad, felfrissül, megújul, miközben a káros méreganyagok is távoznak belőle.

Tovább »

Szaunázzon léböjt alatt is!
2016
júl
25

Szaunázzon léböjt alatt is!

Már Ön is biztosan találkozott a léböjt, illetve a turmix, vagy angolul smoothie diéta fogalmával. Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kulináris kalandozás lényege, hogy napi legalább egy főétkezést, de akár az összes étkezésünket zöldség- és/vagy gyümölcslevekkel, turmixokkal váltjuk ki.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08