2021
aug
19

Új Huum elektromos szaunakályhák

Huum Steel kályhával szerelt moduláris szauna modellünk megrendelőnk udvarában, Dániában.

 

Az otthoni saját szaunák méretei általában kisebbek, ez azt jelenti, hogy nincs olyan sok hely bennük egy nagyobb kialakítású kályha elhelyezésére. Ugyanakkor, a nagyobb üvegfelületek használata, ami manapság egyre gyakoribb, nagyobb teljesítményű kályhát igényelnek. Egy magasabb teljesítményű szaunakályhát viszont távolabb kell elhelyezni a falaktól a nagyobb biztonsági távolságok miatt, amit nehéz kivitelezni egy korlátozott méretű otthoni szaunánál. Ezenkívül, a nagyobb teljesítményű fűtőberendezések nem alkalmasak és nem is gazdaságosak magánszemélyek számára.  

 

A kisebb méretű szaunák igényeit szem előtt tartva kezdte Észt partnerünk kifejleszteni az ebben a cikkben található szaunakályhákat, amelyek eléggé erősek, ugyanakkor a lehető legkevesebb helyet foglalják el. Ennek eredményeként két új szauna-fűtő modellt kaptunk a Cliff és Steel szaunakályhát. Mindkettőt Mihkel Güsson tervezte.  

 

Szauna kályhák a hely méretétől függően. 


A legnagyobb különbség az, hogy a CLIFF és STEEL kályhák biztonsági távolsága jelentősen kisebb, mint a hagyományos szaunakályháké, ami a helytakarékosság kulcsa. Ezt a csökkenést a belső légcsatorna szerkezetének és elhelyezésének optimalizálásával érték el.  


A 3,5kW-os és 6kW-os modellek 5-6 cm-re helyezhetők a faltól, a 9kW és 10,5kW modelleknél pedig 10-12 cm távolságot szükséges hagyni. Van lehetőség hővisszaverő vásárlására, amelyek lehetővé teszik a 9kW és 10,5kW teljesítményű modellek biztonsági távolsáságnak 10-12cm-ről 5-6cm-re történő csökkenését. 

 

Huum Steel és Huum Cliff 3,5kW-os szaunakályha modellek.
 

A CLIFF és STEEL szaunakályhák fő tulajdonságai:

 

  • kis biztonsági távolságok
  • vékony kialakítás és tömörség
  • nagy kő kapacitás a hosszantartó gőz érdekében
  • egy beépített légcsatorna a fűtőelem közepén, ami 25%-kal felgyorsítja a fűtést és meghosszabbítja a fűtőelemek élettartamát
  • a 3,5kW- 10,5kW-os teljesítmény alkalmas szauna helyiségekhez 3,5 m³ és 17 m³ között
  • minimális hulladék képződés a gyártás során – az egyik fűtőmodell a másik gyártásból származó „maradék anyagból” készül. 
  • mindkét fűtőelemnek van karcsúbb, falra szerelhető változata 3,5kW-os teljesítményben, amely különösen alkalmas kisebb szaunahelyiségekhez
  • mindkettő 3-5 cm-es köveket igényel, amik a legkisebbek a választékunkban 

 

Forrás: www.huum.eu

 

 

 

 

Szaunázzon a jobb alvásélményért
2016
júl
10

Szaunázzon a jobb alvásélményért

A szauna számos pozitív hatása – például a felgyorsult vérkeringés, megerősített immunrendszer, súlyvesztés, friss és egészséges bőr – ma már közismert. A szauna-használók tudják, hogy a többszörösére nőtt szívverésnek és nyirokkeringésnek hála a test megtisztítja önmagát a káros méreg- és salakanyagoktól. Arról azonban ritkábban olvasni, hogy a finn szauna vagy az infravörös kabin rendszeres használatával jobb minőségű, pihentetőbb alvást is elérhetünk. Cikkünkben elmondjuk Önnek, hogyan!

Tovább »

Az aztékok kincse: a szaunázás
2017
jún
26

Az aztékok kincse: a szaunázás

Inip, az izzasztófürdő

A legendával szemben a szauna nem a finnek találmánya, viszont ők fejlesztették a tökélyére. Európa többi részén sokáig feledésbe merült, újbóli elterjedését egy olimpia hozta el. A szauna javítja a vérkeringést, pozitívan hat a kedélyállapotra és önálló fitneszprogramként is felfogható.

Tovább »

Fatüzelésű szaunakályhák
2020
júl
13

Fatüzelésű szaunakályhák

A hagyomány útján

Nincs ahhoz fogható érzés mint amikor az ember egy fa tüzelésű szaunában élvezi a megérdemelt pihenést. Ez egy valódi élmény minden érzékszervünknek, és az egyetlen hagyományos finn módja a szaunázásnak.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08