2021
aug
19

Új Huum elektromos szaunakályhák

Huum Steel kályhával szerelt moduláris szauna modellünk megrendelőnk udvarában, Dániában.

 

Az otthoni saját szaunák méretei általában kisebbek, ez azt jelenti, hogy nincs olyan sok hely bennük egy nagyobb kialakítású kályha elhelyezésére. Ugyanakkor, a nagyobb üvegfelületek használata, ami manapság egyre gyakoribb, nagyobb teljesítményű kályhát igényelnek. Egy magasabb teljesítményű szaunakályhát viszont távolabb kell elhelyezni a falaktól a nagyobb biztonsági távolságok miatt, amit nehéz kivitelezni egy korlátozott méretű otthoni szaunánál. Ezenkívül, a nagyobb teljesítményű fűtőberendezések nem alkalmasak és nem is gazdaságosak magánszemélyek számára.  

 

A kisebb méretű szaunák igényeit szem előtt tartva kezdte Észt partnerünk kifejleszteni az ebben a cikkben található szaunakályhákat, amelyek eléggé erősek, ugyanakkor a lehető legkevesebb helyet foglalják el. Ennek eredményeként két új szauna-fűtő modellt kaptunk a Cliff és Steel szaunakályhát. Mindkettőt Mihkel Güsson tervezte.  

 

Szauna kályhák a hely méretétől függően. 


A legnagyobb különbség az, hogy a CLIFF és STEEL kályhák biztonsági távolsága jelentősen kisebb, mint a hagyományos szaunakályháké, ami a helytakarékosság kulcsa. Ezt a csökkenést a belső légcsatorna szerkezetének és elhelyezésének optimalizálásával érték el.  


A 3,5kW-os és 6kW-os modellek 5-6 cm-re helyezhetők a faltól, a 9kW és 10,5kW modelleknél pedig 10-12 cm távolságot szükséges hagyni. Van lehetőség hővisszaverő vásárlására, amelyek lehetővé teszik a 9kW és 10,5kW teljesítményű modellek biztonsági távolsáságnak 10-12cm-ről 5-6cm-re történő csökkenését. 

 

Huum Steel és Huum Cliff 3,5kW-os szaunakályha modellek.
 

A CLIFF és STEEL szaunakályhák fő tulajdonságai:

 

  • kis biztonsági távolságok
  • vékony kialakítás és tömörség
  • nagy kő kapacitás a hosszantartó gőz érdekében
  • egy beépített légcsatorna a fűtőelem közepén, ami 25%-kal felgyorsítja a fűtést és meghosszabbítja a fűtőelemek élettartamát
  • a 3,5kW- 10,5kW-os teljesítmény alkalmas szauna helyiségekhez 3,5 m³ és 17 m³ között
  • minimális hulladék képződés a gyártás során – az egyik fűtőmodell a másik gyártásból származó „maradék anyagból” készül. 
  • mindkét fűtőelemnek van karcsúbb, falra szerelhető változata 3,5kW-os teljesítményben, amely különösen alkalmas kisebb szaunahelyiségekhez
  • mindkettő 3-5 cm-es köveket igényel, amik a legkisebbek a választékunkban 

 

Forrás: www.huum.eu

 

 

 

 

Megbízható szaunaépítés az Ön otthonában
2018
máj
26

Megbízható szaunaépítés az Ön otthonában

Ötletek mielőtt belevágnánk

A szauna manapság már elengedhetetlen feltétele a wellness fürdőknek, de a legtöbb uszodában, sportközpontban is megtalálható. Ha már megtapasztaltuk a szaunázás gyógyító hatásait, akkor biztosan felmerült már bennünk a gondolat, hogy milyen jó lenne saját otthonunkban élvezni ezeket a jótékony hatásokat.

Tovább »

Hogyan növelheti a szaunázás az állóképességét?
2016
feb
01

Hogyan növelheti a szaunázás az állóképességét?

Ha Ön sportoló, a megnövelt állóképesség igénye nyilvánvaló, de valójában mindenki számára kívánatos lehet, hiszen az állóképesség szintje az általános egészség mérőeszköze, beleértve a szív egészségét is. A testmozgás, különösen, ha magas intenzitással végzik, növeli a maghőmérsékletet minden egyes alkalommal, és így az egyik módja annak, hogy az állóképességet növelje.

Tovább »

A szaunázás gyógyító hatásai
2018
jan
25

A szaunázás gyógyító hatásai

Alternatív gyógymód

A szaunázás amellett, hogy kiváló relaxációs módszer, számos egészségügyi előnye is felsorolható. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Köszönhetően a hazánk fürdőiben kialakított szaunavilágoknak, mára már sok ember számára elérhető élménnyé vált.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua Szauna kft.
Székhely

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

HU 25346691-2-08

Inua Szauna Kft.
Gyártóüzem és bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

HU 25346691-2-08