Sóterápia

KhewRa sóbánya - Kősó mennyezet (Shahid Razzaq-tól)

A sóbányák és barlangok természetes lelőhelyei az ásványi kősónak (halit), azok elpárolgott ősi tavak és tengerek maradványai. A finomítatlan kősó különböző koncentrációban más ásványi sókat is tartalmaz, ilyen például a kalcium és a magnézium, a mangán és a szulfátok, amelyek a forrástól függően járulékos terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek. A kristálysót, amit mi is használunk az INUA sókabinjainkban és vitariumjainkban, a Punjab régióban, Pakisztánban bányásszák. A lelőhely határai a Himalájától 300 km-re húzódnak. Ez a só finomítatlan, feldolgozatlan nyers só, mely több millió évvel ezelőtt az óceánokban képződött és a geológiai zsebekben tárolódott. Előfordul, hogy néha vöröses vagy rózsaszín árnyalatú.

A sókabinjaink és vitáriumjaink olyan szimulált sóterápiás szobák, melyek a sóbarlangokra hasonlítanak és az Ön igényeinek megfelelően testreszabhatók és gyárthatók különböző méretben és formában. Így Ön elérheti a rendszeres sóbarlanglátogatás élményét a saját otthona kényelmében. Természetes rózsaszín sóblokkokat használunk építőelemekként és integráljuk továbbá a Collaxx sóporlasztót, a szabadalmaztatott ultrahangos technológia szerint. Az ultrahangos módszernek köszönhetően a létrehozott cseppek mindösszesen 1-10 mikrométer átmérőjűek, ezért különösen mélyre bejuthatnak a tüdőbe. Nyugodt környezetben a sóterápiás kezelés kétszer olyan hatásos. INUA szaunája, infrakabinja, vitáriumja vagy sókamrája egy komplett otthoni terápiás központot kínál az Ön számára.

KhewRa bányák - só és víz (Sqamarabbas-tól)

A speleoterápia vagyis a sóbarlangokban történő kezelések az ókorban kezdődtek. Az újkőkori Olaszországban, a görögországi pap-gyógyítóktól, az indiai Ramayana eposzban és a középkori magyar kéziratokban is számos hivatkozást találunk a természetes sóbarlang mikroklímájában eltöltött idő előnyeiről. A speleoterápia még most is elterjedt a világ egyes részein, de a modern világ és a városisodás miatt egyre többen térnek át a haloterápiára, vagyis egy szimulált sókörnyezetben történő kezelésre. Ezek a szimulált mikroklímák nyilvánvalóan sokkal kényelmesebbek, különösen, ha többször, rendszeresen vesszük őket igénybe.

A sószobákban töltött idő terápiás előnyeit Kelet-Európában, a 19. században fedezték fel. Dr. Feliks Boczkowski a munkahelyi egészségügy felelőse volt Lengyelországban az 1840-es években, és mint minden jó közegészségügyi szakembert, őt is kiképezték, hogy tanulmányozza a környezetét. Mivel a feladatai között szerepeltek az ország bányái is, észrevette, hogy míg a fém- és a szénbányászok könyörtelen, halálos légúti betegségekkel küzdöttek, addig a sóbányák munkásai egészségesebbek voltak. Sőt, sokkal egészségesebbek voltak, mint a legtöbb ember az egész közösségben.

A sóbányák és a szimulált sóterápiás szobák, mint az INUA sókabinok és vitáriumok levegőjét is áthatják a negatív ionok, amelyek segítenek kitisztítani a légutakat és gondoskodnak sok más dologról is. Tanulmányok az asztma, a hörghurut, a krónikus fül-orr-gége megbetegedések, például allergiák, melléküreg-gyulladás és az álmatlanság terén is javulást dokumentáltak. Európa és Kanada legújabb orvosi vizsgálatai is kimutatták, hogy a sószobákban töltött idő előnyös lehet például a horkolás, a megfázás, a dohányos köhögés és az influenza ellen is. A sószobáknak antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatást is tulajdonítanak. Segítenek egyes bőrbetegségek, mint az atopiás dermatitis, az akne vagy a psoriasis enyhítésében is.

Sóterápiás Spa Szlovákiában (Kúpele Stós-tól)

Tudja meg Ön is, hogy az INUA sókabinokban és vitariumokban használt ásványi kősó honnan származik!

Olvasson többet a szauna jótékony hatásairól is!

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08