2020
jan
29

Sósvíz párologtató

A természetes megoldás

Sósvíz párologtató

A sósvíz párologtató ultrahangos rendszerének köszönhetően 1-10 mikrométer átmérőjű mikrorészecskéket juttat a levegőbe. A só mikroszemcséinek inhalálása több száz éve nyújt hatékony megoldást különböző felső légúti fertőzések, betegségek terápiájaként. A megfelelő időben alkalmazott sóterápia lerövidíti a betegséget, vagy akár a gyógyszerigényt is kiválthatja –nagyszerű megoldás, ha kemikáliák helyett egy természetes, mellékhatásoktól mentes, hatékony gyógymódot keresünk a betegségünkre. Szelídségének köszönhetően minden korosztály számára ajánlott, egészen kicsi kortól is.

A természetes kristálysó alkalmazása az étkezés mellett terápiás módszerekben is rendkívül hatékony: sóbarlangokban a magas sókoncentráció segít a szervezetnek legyőzni a baktériumokat, vírusokat, és a tüdőt is tisztítja. A 26%-os sóoldat teljesen steril, nem élnek meg benne a gombák és a baktériumok, így tökéletes választás levegőtisztításra, torokfertőtlenítésre, illetve gyulladások enyhítésére is.

A levegő ideális páratartalma 40-70%, amennyiben ez kevesebb, kellemetlen közérzetet okoz, ha több, akkor pedig könnyen szaporodnak a különböző kórokozók. Ha párásításra van szükségünk, a legjobb döntés, ha sós vizet párologtatunk: minden helyiségbe helyezzünk egy-egy tálkát, amiben egy nagyobb sódarab van, majd öntsük fel vízzel és az elpárolgás után mindig pótoljuk. A tálka alá ajánlatos egy alátétet rakni, mert a só pároglás közben kicsapódhat az edényen kívülre is. Amellett, hogy a só segítségével párásíthatunk, illetve megelőzhetjük a betegségeket, ezek a tálkák könnyedén válhatnak az asztal, a polc, vagy a fürdőszoba díszévé is. A sós levegő megakadályozza a penészedést is, így természetes megoldás találhatunk erre a problémára is.

A sós párásítás tehát a levegő összetételét nagyban javítja, enyhíti a légúti tüneteket nátha, allergia, vagy asztma esetén is, ám nem helyettesíti a sóbarlang meglátogatását.

Sósvíz párologtató

Babák, kisgyerekek, kamaszok a szaunában
2018
júl
17

Babák, kisgyerekek, kamaszok a szaunában

Szaunázhatnak-e a gyerekek?

A szaunázás nincs korhatárhoz kötve, de nemzetenként eltérően gondolkoznak erről. A németek szerint négy hónapos babával már igénybe vehetjük az úgynevezett babaszaunákat. A finnek születésüktől halálukig szaunáznak.

Tovább »

Friss megjelenés, egészséges bőr
2016
jún
20

Friss megjelenés, egészséges bőr

A szauna jótékony hatásai

Szaunázni leginkább testünk gyógyítása, lelkünk feltöltése, esetleg betegségek megelőzése céljából szoktunk, pedig akár komplex bőrkezelésként is alkalmazhatjuk. Kényeztesse, kezelje magát Ön is nappalija nyugalmában vagy kertje csendjében! Dőljön hátra, és élvezze, ahogy bőre megfiatalodik, megtelik élettel és egészséggel!

Tovább »

Fényterápiával a szezonális depresszió ellen
2016
nov
29

Fényterápiával a szezonális depresszió ellen

Kétféle ember létezik. Van, akinek az őszről a színes levelek, a finom sütőtök, a meleg ruhák és a „bekuckózás” jut eszébe. Mások pedig csak a szürke, borús időt, a vészesen rövidülő nappalokat, a kényelmetlen, réteges öltözködést és a közelgő, fagyos telet társítják az őszhöz. Ha az utóbbi csapatot erősítjük, akkor akár szezonális depresszióban is szenvedhetünk.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08