2018
aug
29

Segítség a szaunakályhák kiválasztásához

Harvia, Tulikivi, Huum

Minden szauna szíve és lelke a szaunakályha. A megfelelő teljesítményű szaunakályha kiválasztásához ismerni kell a szaunakabin térfogatát, az alapterületét és a teljesítményét. Ezután már csak azt kell eldönteni, hogy melyik illik leginkább a szauna stílusához.

Harvia kályhacsalád

A Harvia termékcsaládra jellemző a robusztus kivitel, a masszív felépítés és a gyönyörű dizájn. Intenzív, de kíméletes fűtési élményt nyújtanak a kisebb szaunáktól az egészen nagyméretű kabinokig is.

A Cilindro szaunakályha kőoszlop dizájnja modern skandináv stílusú. 100 kg lávakő mennyiséget bír el, amely a szerkezet oldalán vagy a tetején tölthető a kályhába. Lyukacsos külső borítása rozsdamentes acélból készült, így bátran lehet locsolni. A hatalmas kőmennyiség miatt nagy gőzkibocsátásra képes már alacsony hőmérsékleten is.

A Kivi szaunakályha torony jellegű kialakítása miatt oldalról is locsolható, nem csak a tetejétől kezdve vagy teljes hosszban, így a páratartalom iránya és erőssége befolyásolható. 100 kg lávakővel tölthető fel, ezáltal nagyon jól tartja a meleget és az üzemeltetési költsége is alacsony. Már kevés víz hozzáadásával is intenzív gőzt tudunk képezni ezzel a szaunakályhával. Miután külső fala nem forrósodik fel túlságosan, ezért akár padszerkezetbe is építhető, vagy közvetlenül pad mellett is használható.

A Virta szaunakályha modern dizájnú, robusztus felépítésű. Egyszerűen karbantartható az elején található szerviznyílás segítségével, ahol a fűtőbetétek cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Magáncélú és közcélú szaunákban is használható. Nagy teljesítményű és erőteljes, de kíméletes fűtési élményt nyújt. Fekete és fehér színben is kapható.

A Combi elektromos szaunakályhák kiválóan alkalmasak hagyományos finn szaunákban, gőzszaunákban és aromakabinként használt szaunákban is. A Combi kályhák léteznek automata vagy kézi feltöltésű változatban is, kőigényük kb. 20 kg. A Harvia Virta Combi kályha fekete és fehér színben is kapható.

 

Szaunakályha

 

Tulikivi kályhacsalád

A Tulikivi termékcsalád kerámiaburkolattal, letisztult finn dizájnnal rendelkezik. Az alacsony felületi hőmérséklet miatt biztonságos a használata gyerekes családok számára is. Nagy kőtartó rekesszel rendelkezik, ezáltal tartós, nedves, lágy hőt biztosít a szaunában.

A Nuoska szaunakályhát nyugodt forma, kerámia burkolat és modern technikai innováció jellemzi. Akár a padok közé is be lehet építeni egy speciális védőgyűrűvel. Burkolata cserélhető, így bármilyen stílusú kabinban megállja a helyét.

A Huurre szaunakályha különleges, hullámzó műkő felülettel készült. Fekete és fehér színben is kapható, ezért illeszkedhet a sötét és a világos belső terekhez egyaránt. A kályha közvetlenül beépíthető padokba, de szabadon is állhat akár a kabin közepén.

A Kuura szaunakályha visszafogott, elegáns dizájnja bármilyen szaunakabinban jól mutat. Lekerekített négyzetekből álló műkő burkolattal készült és hatalmas rekesszel rendelkezik a lávakövek számára. Felülete nem túlzottan meleg, így közel is helyezkedhetünk hozzá.

A Naava szaunakályha bordázott, finn zsírkövekből készült. Ezt a gyönyörű kályhát inkább kisebb kabinokba célszerű tenni, akár padok közé is építhető. Kialakításának köszönhetően megtartja a hőt és hatékonyan szabadítja fel a meleget, ezáltal egyenletes lágy meleget biztosít.

A Riite szaunakályha egy egyszerű, de elegáns kerekded dizájnt kapott, így bármilyen szauna stílusához passzol. Műkőből készült, fekete és fehér színben kapható. Oldala nem melegszik fel túlságosan, így padok közé vagy közvetlenül a padok mellé is helyezhető.

Harvia, Tulikivi, Huum szaunakályha

Huum szaunakályhák

Formavilága kombinálja az évezredes hagyományt a modern skandináv stílussal. A Huum szaunakályhákat a természet ihlette, mely kinézetükben és funkciójukban is észrevehető. Ezek a berendezések különleges alakúak és falra szerelhetők.

A Hive szaunakályhát, melynek neve kaptárformát jelent, inkább nagyobb méretű szaunákban ajánlott használni. Nagy méretű kövekkel célszerű megtölteni, mert ezek biztosítják a megfelelő mennyiségű gőzképződést.

A Drop szaunakályha csepp alakú. Kialakításának előnye, hogy a kövek hosszú ideig tárolják a hőt, kevés vízzel is tökéletes gőzt tud képezni a szaunában. Ez a szaunakályha 2015-ben Reddot Award termékdizájn díjat kapott.

Szaunázzon a jobb alvásélményért
2016
júl
10

Szaunázzon a jobb alvásélményért

A szauna számos pozitív hatása – például a felgyorsult vérkeringés, megerősített immunrendszer, súlyvesztés, friss és egészséges bőr – ma már közismert. A szauna-használók tudják, hogy a többszörösére nőtt szívverésnek és nyirokkeringésnek hála a test megtisztítja önmagát a káros méreg- és salakanyagoktól. Arról azonban ritkábban olvasni, hogy a finn szauna vagy az infravörös kabin rendszeres használatával jobb minőségű, pihentetőbb alvást is elérhetünk. Cikkünkben elmondjuk Önnek, hogyan!

Tovább »

Infracsövek új üveglap takarással
2018
szep
18

Infracsövek új üveglap takarással

kerámiaüveg

Infraszaunák készítésénél egy új technológiájú, kerámia üveglap borítás kerül az infracsövek elé. Ezeket a kerámiaüvegeket extrém hatások alkalmával használják. Az üveg felszíne melegszik fel, ezért sokkal komfortosabbá teszi az infraszaunázást, a bőrünk felszínét kevésbé terheli és melegíti fel, mint az eddig használt technológiák

Tovább »

Babák, kisgyerekek, kamaszok a szaunában
2018
júl
17

Babák, kisgyerekek, kamaszok a szaunában

Szaunázhatnak-e a gyerekek?

A szaunázás nincs korhatárhoz kötve, de nemzetenként eltérően gondolkoznak erről. A németek szerint négy hónapos babával már igénybe vehetjük az úgynevezett babaszaunákat. A finnek születésüktől halálukig szaunáznak.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08