2018
aug
29

Segítség a szaunakályhák kiválasztásához

Harvia, Tulikivi, Huum

Minden szauna szíve és lelke a szaunakályha. A megfelelő teljesítményű szaunakályha kiválasztásához ismerni kell a szaunakabin térfogatát, az alapterületét és a teljesítményét. Ezután már csak azt kell eldönteni, hogy melyik illik leginkább a szauna stílusához.

Harvia kályhacsalád

A Harvia termékcsaládra jellemző a robusztus kivitel, a masszív felépítés és a gyönyörű dizájn. Intenzív, de kíméletes fűtési élményt nyújtanak a kisebb szaunáktól az egészen nagyméretű kabinokig is.

A Cilindro szaunakályha kőoszlop dizájnja modern skandináv stílusú. 100 kg lávakő mennyiséget bír el, amely a szerkezet oldalán vagy a tetején tölthető a kályhába. Lyukacsos külső borítása rozsdamentes acélból készült, így bátran lehet locsolni. A hatalmas kőmennyiség miatt nagy gőzkibocsátásra képes már alacsony hőmérsékleten is.

A Kivi szaunakályha torony jellegű kialakítása miatt oldalról is locsolható, nem csak a tetejétől kezdve vagy teljes hosszban, így a páratartalom iránya és erőssége befolyásolható. 100 kg lávakővel tölthető fel, ezáltal nagyon jól tartja a meleget és az üzemeltetési költsége is alacsony. Már kevés víz hozzáadásával is intenzív gőzt tudunk képezni ezzel a szaunakályhával. Miután külső fala nem forrósodik fel túlságosan, ezért akár padszerkezetbe is építhető, vagy közvetlenül pad mellett is használható.

A Virta szaunakályha modern dizájnú, robusztus felépítésű. Egyszerűen karbantartható az elején található szerviznyílás segítségével, ahol a fűtőbetétek cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Magáncélú és közcélú szaunákban is használható. Nagy teljesítményű és erőteljes, de kíméletes fűtési élményt nyújt. Fekete és fehér színben is kapható.

A Combi elektromos szaunakályhák kiválóan alkalmasak hagyományos finn szaunákban, gőzszaunákban és aromakabinként használt szaunákban is. A Combi kályhák léteznek automata vagy kézi feltöltésű változatban is, kőigényük kb. 20 kg. A Harvia Virta Combi kályha fekete és fehér színben is kapható.

 

Szaunakályha

 

Tulikivi kályhacsalád

A Tulikivi termékcsalád kerámiaburkolattal, letisztult finn dizájnnal rendelkezik. Az alacsony felületi hőmérséklet miatt biztonságos a használata gyerekes családok számára is. Nagy kőtartó rekesszel rendelkezik, ezáltal tartós, nedves, lágy hőt biztosít a szaunában.

A Nuoska szaunakályhát nyugodt forma, kerámia burkolat és modern technikai innováció jellemzi. Akár a padok közé is be lehet építeni egy speciális védőgyűrűvel. Burkolata cserélhető, így bármilyen stílusú kabinban megállja a helyét.

A Huurre szaunakályha különleges, hullámzó műkő felülettel készült. Fekete és fehér színben is kapható, ezért illeszkedhet a sötét és a világos belső terekhez egyaránt. A kályha közvetlenül beépíthető padokba, de szabadon is állhat akár a kabin közepén.

A Kuura szaunakályha visszafogott, elegáns dizájnja bármilyen szaunakabinban jól mutat. Lekerekített négyzetekből álló műkő burkolattal készült és hatalmas rekesszel rendelkezik a lávakövek számára. Felülete nem túlzottan meleg, így közel is helyezkedhetünk hozzá.

A Naava szaunakályha bordázott, finn zsírkövekből készült. Ezt a gyönyörű kályhát inkább kisebb kabinokba célszerű tenni, akár padok közé is építhető. Kialakításának köszönhetően megtartja a hőt és hatékonyan szabadítja fel a meleget, ezáltal egyenletes lágy meleget biztosít.

A Riite szaunakályha egy egyszerű, de elegáns kerekded dizájnt kapott, így bármilyen szauna stílusához passzol. Műkőből készült, fekete és fehér színben kapható. Oldala nem melegszik fel túlságosan, így padok közé vagy közvetlenül a padok mellé is helyezhető.

Harvia, Tulikivi, Huum szaunakályha

Huum szaunakályhák

Formavilága kombinálja az évezredes hagyományt a modern skandináv stílussal. A Huum szaunakályhákat a természet ihlette, mely kinézetükben és funkciójukban is észrevehető. Ezek a berendezések különleges alakúak és falra szerelhetők.

A Hive szaunakályhát, melynek neve kaptárformát jelent, inkább nagyobb méretű szaunákban ajánlott használni. Nagy méretű kövekkel célszerű megtölteni, mert ezek biztosítják a megfelelő mennyiségű gőzképződést.

A Drop szaunakályha csepp alakú. Kialakításának előnye, hogy a kövek hosszú ideig tárolják a hőt, kevés vízzel is tökéletes gőzt tud képezni a szaunában. Ez a szaunakályha 2015-ben Reddot Award termékdizájn díjat kapott.

Hogyan növelheti a szaunázás az állóképességét?
2016
feb
01

Hogyan növelheti a szaunázás az állóképességét?

Ha Ön sportoló, a megnövelt állóképesség igénye nyilvánvaló, de valójában mindenki számára kívánatos lehet, hiszen az állóképesség szintje az általános egészség mérőeszköze, beleértve a szív egészségét is. A testmozgás, különösen, ha magas intenzitással végzik, növeli a maghőmérsékletet minden egyes alkalommal, és így az egyik módja annak, hogy az állóképességet növelje.

Tovább »

Egészség kívül-belül
2016
szep
13

Egészség kívül-belül

A sókabin legfőbb előnyei

A sóbarlangban vagy sókabinban végzett sóterápiát elsődlegesen légzőszervi megbetegedések, például az asztma, a hörghurut és az allergiás tünetek enyhítésére használhatjuk, de egyes bőrbetegségekre is gyógyírt jelenthet a sóterápia. Európában, kiváltképp Közép- és Kelet-Európában számos természetes sóbarlang várja a gyógyulni vágyókat, sókabinokat pedig szinte minden valamirevaló wellness központban találhatunk.

Tovább »

Top öt illóolaj a szaunában
2017
már
11

Top öt illóolaj a szaunában

Gyógyítás és fertőtlenítés

Itt a tavasz, a kültéri szaunázás szerelmesei most már bátrabban kimerészkedhetnek az udvarra, nem kell félni a megfázástól. A melegebb időben is kiváló hatásai vannak a szaunázásnak, főleg, ha illóolajokat is bevetünk a még nagyobb élmény és az egészség érdekében.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08