2021
júl
29

Hogyan válasszunk szauna vezérlést elektromos szauna kályhához?

Huum Uku Glass előlap, Huum szaunavezérlésekhez.

 

Három különböző szaunavezérlő közül választhat termékválasztékunkból:

 • UKU Local
 • UKU Wi-Fi
 • UKU GSM

Mind a három vezérlő ugyanazokkal az alapvető funkciókkal és kialakítással rendelkezik. A fő különbség közöttük az, hogy az UKU Local csak helyszíni használatra készült, míg az UKU Wi-Fi és az UKU GSM a helyszíni használaton felül mobilalkalmazáson keresztül is vezérelhető. Olvasson tovább és fedezze fel részletesebben, hogy mire képesek ezek a vezérlők és milyen szaunatípusokhoz ajánljuk.

 

Az UKU szaunavezérlős főbb jellemzői: 

 

Először vessünk egy pillantást azokra a tulajdonságokra, amelyek mind három UKU vezérlőben közösek: 

 • Bármely gyártó elektromos szaunakályhájához alkalmasak, mindaddig amíg azok vezérlővel, hőmérséklet-szabályozó funkcióval rendelkeznek és teljesítményük nem haladja meg a 18kW-ot. 
 • 40-110°C fok közötti célhőmérséklethez használhatóak
 • 3, 8 vagy 12 órás fűtési periódust választhat 

 

Az időzítő funkció lehetővé teszi a fűtés kezdési idejének kiválasztását. Például, ha azt szeretné, hogy a szauna forró legyen mire hazaérkezik a munkából, beállíthatja az időzítőt, mielőtt reggel elindulna otthonról. Így egy felfűtött forró szauna várja majd otthon. Az UKU szaunavezérlőhöz csatlakoztathatja a szauna világítását, szellőzését és gőzölő funkcióit, így egy távirányítóról irányíthatja a szauna több funkcióját is. 

 

A biztonsági funkciók közé tartozik a túlmelegedés elleni védelem, az ajtó érzékelő és a gyermekbiztonsági zár. A túlmelegedés elleni védelem leállítja a fűtést, ha a szaunában túl magas hőmérsékletet érzékel. Ez 140°C körül történik meg. Az ajtóérzékelőnek köszönhetően a vezérlő nem kezdi el a szauna felfűtését addig amíg a szauna ajtaja nyitva van. Illetve a gyermekzár megakadályozza, hogy a kisgyermekek bekapcsolják a szaunafűtést.

 

Minden HUUM szaunavezérlő elegáns és minimalista kinézetű és könnyen kezelhető. Csak egy gomb található a készüléken, amivel az összes funkciót irányíthatja, így a használata egyszerű, áttekinthető.  Bármelyik modellt részesíti előnyben, kiválaszthatja az Ön ízlésének és a szauna belsejének leginkább megfelelő házat, burkolatot. Az UKU vezérlők fából és különböző színű műanyagokból készülnek. A fából készült burkolat hőkezelt kőrisből készül. A műanyag tokok a következő színekben kaphatók: fekete, fehér, szürke, kék és homok. 

 

Huum Uku előlapok többféle színben.

 

Helyi vagy Mobil APP-os vezérlők:

 

A három szaunavezérlő modell közötti választásnál a legfontosabb szempont, az, hogy a szaunát csak a vezérlőn keresztül, vagy esetleg mobil applikáció segítségével is kívánja-e irányítani. 

Ha csak a helyszíni használat érdekli akkor az UKU Local lehet a megfelelő választás. Ha szeretné felfedezni a mobilalkalmazásos távvezérlés lehetőségeit akkor lejjebb olvashat az UKU GSM és UKU Wi-Fi vezérlőkről. 

A mobilalkalmazás használatával történő felfűtésnél időt takaríthat meg és jobban megtervezheti napját. A szaunájában bárhonnan el tudja indítani a felfűtési folyamatokat, így a szaunája mindig meleg lesz mire hazaér. Mindez csak néhány koppintás a telefonján. 

Az UKU GSM és az UKU Wi-Fi a hálózathoz való csatlakozás módjában különbözik egymástól. Az alábbiakban részletezzük ezen két vezérlő különbségét:

 

 1. UKU Local helyi szaunavezérlő

  Ahogy az már fentebb említettük, az UKU Local megfelelő választás a szaunához, ha azt inkább a falra felszerelt vezérlőről szeretné irányítani. Minden funkciója megegyezik az UKU Wi-fi-vel és az UKU GSM-mel, az egyetlen különbség, hogy ezt a vezérlőt nem lehet mobil alkalmazáson belül irányítani. 
   
 2. UKU Wi-Fi – szaunavezérlő mobil alkalmazással

  Az UKU WI-Fi-t normál szaunavezérlőként használható a falon. Ezen kívül letöltheti telefonjára a HUUM mobil alkalmazást, és azon keresztül felmelegítheti szaunáját. Annak érdekében, hogy a vezérlő képes legyen kommunikálni az alkalmazással csatlakoznia kell egy Wi-Fi hálózathoz. Emiatt alkalmas olyan helyre tenni, ahol már van Wi-Fi hálózat például otthon beltéren, szállodákban, irodákban.

  Az UKU Wi-Fi két okból is egyedülálló a Wi-Fi szaunavezérlők között. Először is az alkalmazás használatához a telefonjának nem kell ugyanazon Wifihez csatlakoznia, amihez a vezérlő van csatlakoztatva. Bárhol lehet és mégis elkezdheti fűteni a szaunáját.

  A másik nagy előny, hogy nem kell kábelekkel vagy bármi mással csatlakoztatni a vezérlőt a Wifi Routerhez. Ugyanúgy csatlakozik a hálózathoz, mint a telefon vagy a számítógép. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a megfelelő hálózatot és beírja a jelszót.
   
 3. UKU GSM – szaunavezérlő mobil alkalmazással

  Úgy, mint az UKU Wi-Fi, az UKU GSM is vezérelhető a távirányítóról vagy a HUUM mobil alkalmazáson keresztül. Az UKU GSM ezenfelüli előnye, hogy nincs szükség WiFi-re az alkalmazáshoz való csatlakozáshoz. A készület egy SIM kártyával együtt kapja meg, és mobil adatot használ. Tehát csak megfelelő térerőre van szükség a telepítés helyszínén. 

  Az UKU GSM jó megoldás, ha a telefon segítségével szeretné elindítani a szauna felfűtését, de nincs WiFi kapcsolat a szauna közelében, vagy nem lehet kényelmesen beállítani. Alkalmas például nyaralókhoz, házaktól távol eső kültéri szaunákhoz, illetve mozgó mobil szaunákhoz. 

  Mivel az UKU GSM mobil adatátvitellel működik, az alkalmazás használata kis többletköltséggel jár. A HUUM alkalmazás és az UKU GSM használata az első évben ingyenes majd azt követően 29€/év költséggel jár.  Az éves díj tartalmazza a mobil alkalmazás funkcióit, mobil adatokat, a biztonságos szervert, a korlátlan alkalmazás felhasználókat, az alkalmazás – és távirányító szoftver -frissítéseket. A távirányító mindig használható mobilalkalmazás nélkül is. 

 

Összegzés: 

 

A három szaunavezérlő között több hasonló és különböző funkciót találhat, választhatja, hogy a szaunát csak a távirányítóval kívánja-e fűteni vagy helytől és távolságtól függetlenül is el szeretné indítani a felfűtési folyamatokat HUUM mobil alkalmazással. 

Válassza az UKU Local verziót, ha egyszerűen csak a falon található távirányítóval szeretné használni és nem érdekli a szauna távolról történő irányítása, fűtése.

Ha szeretné távolról is elérni szaunája vezérlését, mobilalkalmazáson keresztül, akkor válassza az UKU Wi-Fi vagy az UKU GSM lehetőségét. Az UKU Wi-Fi alkalmas olyan szaunák vezérléséhez, amelyek Wi-Fi tartományban helyezkednek el. Az UKU GSM akkor is működik, ha nincs Wi-Fi a szaunája közelében, csak térerőre van szükség a használatához.

 

Android applikáció letöltéséhez KATTINTSON IDE. 

iOS applikáció letöltéséhez KATTINTSON IDE.

 

Egészség kívül-belül
2016
szep
13

Egészség kívül-belül

A sókabin legfőbb előnyei

A sóbarlangban vagy sókabinban végzett sóterápiát elsődlegesen légzőszervi megbetegedések, például az asztma, a hörghurut és az allergiás tünetek enyhítésére használhatjuk, de egyes bőrbetegségekre is gyógyírt jelenthet a sóterápia. Európában, kiváltképp Közép- és Kelet-Európában számos természetes sóbarlang várja a gyógyulni vágyókat, sókabinokat pedig szinte minden valamirevaló wellness központban találhatunk.

Tovább »

Víz gondozása a fürdődézsában
2021
ápr
28

Víz gondozása a fürdődézsában

Az alábbiakban útmutatót találhat a fürdődézsák vizének gondozásához. A víz szennyezésének 3 fő kiváltó oka lehet; fizikai szennyezés, biológiai szennyezés és vegyi szennyezés.

Tovább »

Fényterápiával a szezonális depresszió ellen
2016
nov
29

Fényterápiával a szezonális depresszió ellen

Kétféle ember létezik. Van, akinek az őszről a színes levelek, a finom sütőtök, a meleg ruhák és a „bekuckózás” jut eszébe. Mások pedig csak a szürke, borús időt, a vészesen rövidülő nappalokat, a kényelmetlen, réteges öltözködést és a közelgő, fagyos telet társítják az őszhöz. Ha az utóbbi csapatot erősítjük, akkor akár szezonális depresszióban is szenvedhetünk.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua Szauna kft.
Székhely

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

HU 25346691-2-08

Inua Szauna Kft.
Gyártóüzem és bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

HU 25346691-2-08