2021
máj
20

Hogyan válasszon fűtést fürdődézsájához?

A fürdődézsa vizének melegedési foka a fürdődézsában különböző tényezőkön múlik, mint például:

 • Külső hőmérséklet
 • A hőszigetelt tető jelenléte vagy hiánya, illetve maga dézsa test hőszigetelése
 • A fűtőtest típusa és erőssége

 

Hagyományosan a kültéri dézsát elektromos vagy fatüzelésű kályhával lehet fűteni. Azonban a mai modern technológia segítségével ötvözhetjük ezeket a fűtési formákat, így kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb megoldást. 

 

 1. Fatüzelésű fürdődézsa

Fatüzelésű fürdődézsa


Ha már eldöntötte, hogy fatüzelésű dézsát szeretne vásárolni, nem fog problémát okozni a telepítési helyszín kiválasztása és nem kell majd bajlódnia (és több pénzt költenie) az elektromos vezetékek kiépítésére. Csak az alapvető tűzvédelmi előírásokat kell betartani, például nem javasoljuk, hogy fatüzelésű dézsáját fák, bokrok közelébe telepítse. 
A fatüzelésű fűtés legfőbb előnye a gyors fűtési sebesség, akár 18 fok / óra és a környezetbarát használat. 

Azonban a következő hátrányokra mutathatunk rá:

 • A fatüzelésű dézsa nem tudja használat közben megtartani a beállított vízhőmérsékletet, ezért folyamatosan szemmel kell tartani a kályhában lévő fa mennyiségét, hogy ne hűljön ki vagy ne melegedjen túl a dézsa vize. A kényelmes és biztonságos fürdőzés érdekében további kiegészítők használatát javasoljuk, mint például a vezeték nélküli digitális hőmérőt.  
 • A szivattyú hiánya vízelválasztáshoz vezethet: a melegebb víz a kályhából felfelé áramlik, míg a hideg víz megmarad a dézsa aljában. Használhat evezőlapátot vagy más hasonló eszközt időről-időre a fürdődézsában lévő víz keverésére. 
 • A füst még egy lehetséges probléma. A szomszédaival folytatott viták elkerülése érdekében azt tanácsoljuk, hogy a fatüzelésű dézsa beszerzése előtt egyeztessen velük és válassza ki az optimális kéménymagasságot.  
 • További tisztítás: A dézsa fatüzelésű fűtőtestét minden alkalommal meg kell tisztítani a hamutól. 

 

Ha fatüzelésű fűtőtestet választ, ne feledje, hogy az erősebb fűtési értékekkel rendelkező fával sokkal gyorsabban fogja felmelegíteni a fürdődézsáját, míg a nedves faanyag csökkenti a fűtési sebességet. 

 

 1. Elektromos fürdődézsa

 

9kW-os elektromos fürdődézsa fűtés

 

Elektromos fürdődézsát általában azok az ügyfelek választanak, akik egy kültéri jakuzzit szeretnének olyan kiegészítőkkel, mint a pezsgőfürdőrendszer, vagy LED fények. Az elektromos fűtést együtt szállítjuk a homokszűrő berendezéssel, amihez lehet rendelni egy fa takaródobozt is, ami megvédi az elektronikai kiegészítőket az esetleges rossz időjárástól.  
A fűtő típusától függően, lehet egy fázisú (3 kW-ig) vagy három fázisú (9 kW fölött). Hogy hatásosan tudja fűteni kültéri 1000 vagy annál több literes dézsáját, javasoljuk kérjen hőszigetelést a dézsatestre és használja a 9kW vagy 12kW-os fűtést. 
 
Elektromos fűtés előnyei:

 • Az elektromosfűtés folyamatosan a megadott hőmérsékleten tartja a dézsa vizét, ezt előtte be kell állítani a termosztáton. 
 • A hőmérséklet egységesen oszlik el a dézsa belső térfogatában.  
 • Könnyű használni.
 • Nincsen vele járó zaj, füst vagy probléma a szomszédokkal. 

 

 1. Kültéri Jakuzzi Hibrid

 

Hibrid fűtés

 

A hibrid fűtés előnye, hogy minden alkalommal kiválaszthatja mivel szeretné fűteni a dézsa vizét, így optimalizálhatja a felfűtési időt, illetve az energiafogyasztást. Például, használhat fatüzelésű kályhát a dézsa gyors felfűtéséhez aztán átkapcsolhatja elektromos fűtésre, hogy fenntartsa a kényelmes hőmérsékletet. 


Hagyományosan, a fatüzelésű kályhát javasoljuk a dézsa felfűtésére, de a további hőmérséklet kontrolálására érdemes átkapcsolni 3kW elektromos fűtésre és beállítani a hőmérsékletet 5 és 40 fok között a termosztát segítségével. Ha fatüzelésű helyett elektromos fűtéssel kell felfűteni a vizet, ésszerű a 9kW-os fűtést használni, de emlékezzen, hogy ebben az esetben 2,5-3 szorosára növekszik a felfűtési idő. 

 

Az elektromos és fatüzelésű fűtőberendezések fűtési arányainak összehasonlítása.
 

Sósvíz párologtató
2020
jan
29

Sósvíz párologtató

A természetes megoldás

A só mikroszemcséinek inhalálása több száz éve nyújt hatékony megoldást különböző felső légúti fertőzések, betegségek terápiájaként. A természetes kristálysó alkalmazása az étkezés mellett terápiás módszerekben is rendkívül hatékony.

Tovább »

Szaunaetikett, avagy a szaunázás illemszabályai
2018
ápr
20

Szaunaetikett, avagy a szaunázás illemszabályai

Alapvető szabályok

Ahhoz, hogy maximálisan élvezhessük a szaunázás nyújtotta kedvező élettani hatást, testi-lelki megtisztulást, relaxációt, fontos, hogy mindenki betartsa és betartassa az alapvető szaunázási szabályokat. Pár pontban összeszedtük, mire érdemes figyelni szaunázás előtt, után, közben.

Tovább »

A szaunázás gyógyító hatásai
2018
jan
25

A szaunázás gyógyító hatásai

Alternatív gyógymód

A szaunázás amellett, hogy kiváló relaxációs módszer, számos egészségügyi előnye is felsorolható. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Köszönhetően a hazánk fürdőiben kialakított szaunavilágoknak, mára már sok ember számára elérhető élménnyé vált.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08