2021
máj
20

Hogyan válasszon fűtést fürdődézsájához?

A fürdődézsa vizének melegedési foka a fürdődézsában különböző tényezőkön múlik, mint például:

 • Külső hőmérséklet
 • A hőszigetelt tető jelenléte vagy hiánya, illetve maga dézsa test hőszigetelése
 • A fűtőtest típusa és erőssége

 

Hagyományosan a kültéri dézsát elektromos vagy fatüzelésű kályhával lehet fűteni. Azonban a mai modern technológia segítségével ötvözhetjük ezeket a fűtési formákat, így kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb megoldást. 

 

 1. Fatüzelésű fürdődézsa

Fatüzelésű fürdődézsa


Ha már eldöntötte, hogy fatüzelésű dézsát szeretne vásárolni, nem fog problémát okozni a telepítési helyszín kiválasztása és nem kell majd bajlódnia (és több pénzt költenie) az elektromos vezetékek kiépítésére. Csak az alapvető tűzvédelmi előírásokat kell betartani, például nem javasoljuk, hogy fatüzelésű dézsáját fák, bokrok közelébe telepítse. 
A fatüzelésű fűtés legfőbb előnye a gyors fűtési sebesség, akár 18 fok / óra és a környezetbarát használat. 

Azonban a következő hátrányokra mutathatunk rá:

 • A fatüzelésű dézsa nem tudja használat közben megtartani a beállított vízhőmérsékletet, ezért folyamatosan szemmel kell tartani a kályhában lévő fa mennyiségét, hogy ne hűljön ki vagy ne melegedjen túl a dézsa vize. A kényelmes és biztonságos fürdőzés érdekében további kiegészítők használatát javasoljuk, mint például a vezeték nélküli digitális hőmérőt.  
 • A szivattyú hiánya vízelválasztáshoz vezethet: a melegebb víz a kályhából felfelé áramlik, míg a hideg víz megmarad a dézsa aljában. Használhat evezőlapátot vagy más hasonló eszközt időről-időre a fürdődézsában lévő víz keverésére. 
 • A füst még egy lehetséges probléma. A szomszédaival folytatott viták elkerülése érdekében azt tanácsoljuk, hogy a fatüzelésű dézsa beszerzése előtt egyeztessen velük és válassza ki az optimális kéménymagasságot.  
 • További tisztítás: A dézsa fatüzelésű fűtőtestét minden alkalommal meg kell tisztítani a hamutól. 

 

Ha fatüzelésű fűtőtestet választ, ne feledje, hogy az erősebb fűtési értékekkel rendelkező fával sokkal gyorsabban fogja felmelegíteni a fürdődézsáját, míg a nedves faanyag csökkenti a fűtési sebességet. 

 

 1. Elektromos fürdődézsa

 

9kW-os elektromos fürdődézsa fűtés

 

Elektromos fürdődézsát általában azok az ügyfelek választanak, akik egy kültéri jakuzzit szeretnének olyan kiegészítőkkel, mint a pezsgőfürdőrendszer, vagy LED fények. Az elektromos fűtést együtt szállítjuk a homokszűrő berendezéssel, amihez lehet rendelni egy fa takaródobozt is, ami megvédi az elektronikai kiegészítőket az esetleges rossz időjárástól.  
A fűtő típusától függően, lehet egy fázisú (3 kW-ig) vagy három fázisú (9 kW fölött). Hogy hatásosan tudja fűteni kültéri 1000 vagy annál több literes dézsáját, javasoljuk kérjen hőszigetelést a dézsatestre és használja a 9kW vagy 12kW-os fűtést. 
 
Elektromos fűtés előnyei:

 • Az elektromosfűtés folyamatosan a megadott hőmérsékleten tartja a dézsa vizét, ezt előtte be kell állítani a termosztáton. 
 • A hőmérséklet egységesen oszlik el a dézsa belső térfogatában.  
 • Könnyű használni.
 • Nincsen vele járó zaj, füst vagy probléma a szomszédokkal. 

 

 1. Kültéri Jakuzzi Hibrid

 

Hibrid fűtés

 

A hibrid fűtés előnye, hogy minden alkalommal kiválaszthatja mivel szeretné fűteni a dézsa vizét, így optimalizálhatja a felfűtési időt, illetve az energiafogyasztást. Például, használhat fatüzelésű kályhát a dézsa gyors felfűtéséhez aztán átkapcsolhatja elektromos fűtésre, hogy fenntartsa a kényelmes hőmérsékletet. 


Hagyományosan, a fatüzelésű kályhát javasoljuk a dézsa felfűtésére, de a további hőmérséklet kontrolálására érdemes átkapcsolni 3kW elektromos fűtésre és beállítani a hőmérsékletet 5 és 40 fok között a termosztát segítségével. Ha fatüzelésű helyett elektromos fűtéssel kell felfűteni a vizet, ésszerű a 9kW-os fűtést használni, de emlékezzen, hogy ebben az esetben 2,5-3 szorosára növekszik a felfűtési idő. 

 

Az elektromos és fatüzelésű fűtőberendezések fűtési arányainak összehasonlítása.
 

Szauna: az Ön házi méregtelenítési szakértője
2016
jún
24

Szauna: az Ön házi méregtelenítési szakértője

Modern, egyre inkább városias életformánk sötét velejárója, hogy mindannyian ki vagyunk téve a szervezetünket romboló szennyezettségnek, káros méreganyagoknak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen méregtelenítsünk, kívül-belül megtisztítsuk testünket. Ennek az egyik legjobb módja az izzadás – amelyben a finn szauna és az infrakabin egyaránt az Ön rendelkezésére állnak. Szaunázás közben teste izzad, felfrissül, megújul, miközben a káros méreganyagok is távoznak belőle.

Tovább »

Az aztékok kincse: a szaunázás
2017
jún
26

Az aztékok kincse: a szaunázás

Inip, az izzasztófürdő

A legendával szemben a szauna nem a finnek találmánya, viszont ők fejlesztették a tökélyére. Európa többi részén sokáig feledésbe merült, újbóli elterjedését egy olimpia hozta el. A szauna javítja a vérkeringést, pozitívan hat a kedélyállapotra és önálló fitneszprogramként is felfogható.

Tovább »

Szaunázzon a csodás hajkoronáért
2016
júl
18

Szaunázzon a csodás hajkoronáért

Gondolta volna, hogy az Ön testében is megvan minden, ami haja kondicionálásához szükséges? Sőt, ezeket a természetes folyamatokat a szaunakabinban kiválóan fel is lehet élénkíteni, s így szerencsére nem kell feltétlenül szintetikus készítményekhez fordulnia, ha hajápolásra kerül a sor. Az alábbiakban bemutatunk Önnek néhány tudnivalót a biztonságos és maximális hatást elérő szaunalátogatásokról.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua Szauna kft.
Székhely

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

HU 25346691-2-08

Inua Szauna Kft.
Gyártóüzem és bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

HU 25346691-2-08