2016
feb
01

Hogyan növelheti a szaunázás az állóképességét?

A szaunázás növeli az állóképességet

Ha Ön sportoló, a megnövelt állóképesség igénye nyilvánvaló, de valójában mindenki számára kívánatos lehet, hiszen az állóképesség szintje az általános egészség mérőeszköze, beleértve a szív egészségét is.

A testmozgás, különösen, ha magas intenzitással végzik, növeli a maghőmérsékletet minden egyes alkalommal, és így az egyik módja annak, hogy az állóképességet növelje. Az orvosbiológiai tudós, Rhonda Perciavalle Patrick, Ph.D. szerint a maghőmérséklet rövid ideig tartó növelése, például egy szaunázás alatt, drámai javulást nyújthat a sportteljesítményt érintően. A szervezetben zajló történés tudományos elnevezése – amikor olyan meleg körülményeknek van kitéve, mint egy szauna – „hipertermikus kondicionálás”.

E gondolatairól szóló átfogó cikkjét honlapján publikálta. Az alábbiakban összefoglaltuk néhány következtetését:

Amikor egy szaunában ül és teste fokozatosan hozzászokik a hőhöz, akkor több fiziológiai változáson megy keresztül:

  • Optimális véráramlás a szívben és alacsonyabb pulzusszám.
  • Alacsonyabb testhőmérséklet munkateher esetén is.
  • Magasabb verejtékezési sebesség és verejtékérzékenység a növekvő testhőmérséklet-szabályozás miatt.
  • Megnövekedett véráramlás a vázizomzatban és más szövetekben.
  • A glükogénhiány lassabb kialakulása, az izmok jobb vérellátása miatt.
  • Fokozott vörösvértestszám.
  • Az oxigénszállítás hatékonyságának növelése az izmokhoz.

Hipertermikus kondicionálás egy új és hatékony eszköz lehet, amellyel javíthatja a sportteljesítményét, és általánosságban is érdemes lehet kipróbálni, hogyan javíthatja általa az általános egészségi állapotát.

Megjegyzés: a hipertermikus kondicionálás nem mindenki számára ajánlott. Ha bármilyen egészségügyi problémája van, akkor konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt szaunázásra vállalkozik.

Különbség az infraszauna és a finn szauna között
2018
jún
20

Különbség az infraszauna és a finn szauna között

Infraszauna vagy finn szauna?

Ha már tisztában van a szaunázás gyógyító hatásaival, ismeri stresszoldó, méregtelenítő hatását, tudja, hogy erősíti az immunrendszert és javítja a vérkeringést, de még nem döntötte el, hogy melyik típusú szaunát válassza, segítünk.

Tovább »

Gyerekek a szaunában
2016
júl
15

Gyerekek a szaunában

A nyirkos, nedves ősz, és a hideg tél igazi veszélye az influenza – főleg gyermekes családok számára. Mire az egyik csemete felépül a betegségből, a másik éppen elkapja azt, leggyakrabban a szülőket is megfertőzve. Egy egyszerű, természetes és pihentető megoldást javasolunk Önnek az ilyen ördögi körök elkerülésére: immunrendszerük megerősítése, és a mély, nyugodt éjszakai alvás elősegítése érdekében járassa gyermekeit rendszeresen szaunázni.

Tovább »

Szauna Győr
2016
máj
12

Szauna Győr

Cégünk több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szaunaiparban. Vállalkozásunk felső kategóriás wellnessberendezéseink miatt az ország meghatározó cége az ágazatban. Termékeink az ország bármely területén elérhetőek, de  a jó minőségű szauna Győr városában is mindenki számára elérhető.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08