2020
júl
13

Fatüzelésű szaunakályhák

A hagyomány útján

Huum Hive Wood szaunakályha

 

Ha már eldöntötte, hogy Ön is szaunát szeretne otthonába, esetleg már ki is választotta, hogy kabint, hordó szaunát vagy szaunaházat akar, akkor gratulálunk! Jó úton halad a tökéletes szabadidős pihenés megtalálásához.

A következő döntés nagy döntés, ez befolyásolja minden otthoni szauna áramlását, esztétikáját, hangját és illatát. Fontos átgondolni, hogy milyen típusú szaunafűtő berendezés lesz az Ön és életstílusa számára a legmegfelelőbb. Noha sok szempont van, de mire végig gondolja az alábbi kérdésekre a választ meg tudhatja melyik szaunakályhatípus a megfelelő választás Önnek. Mind az elektromos és a fatüzelésű szaunakályhák hasonlóak abban a tekintetben, hogy számos egészségügyi előnyük van, de működésüket tekintve különböznek egymástól. Az elektromos szaunát úgy kapcsolja be az ember, mint a ház fűtését. A fatüzelésű szauna, mint nevében is láthatjuk, fával fűthető fel a megfelelő hőfokra. Először is, miért is érdemes szaunát beszereltetni otthonra? A szauna rendszeres használatának megannyi pozitív hatása van az emberi szervezetre. Segíti a test fájdalmainak enyhítését, különösen az ízületekben és az izmokban, fellendíti az immunrendszert, segítve ezzel a betegségek elkerülését. A szaunák nagyszerűen hatnak a bőrre és csökkentik a napi stressz okozta szorongást is. Ezek után, ha azon gondolkozik, hogy melyik megoldás lenne az Ön számára a legmegfelelőbb, íme néhány előnye a fatüzelésű szaunakályháknak.

A fatüzelésű kályha a legrégebbi szaunafűtési módszer és inkább autentikus élményüket részesítik előnyben. A tűz lélekmelengető hatása és aromája mind növelik a szauna pihentető előnyeit. Mivel a fatüzelésű kályhák nem árammal működnek ezért nincs szükség villanyszerelőre, 220 voltos vezetőre, de egy-két kompromisszumra van: be kell szerelni egy kéményt vagy más típusú szellőzőnyílást. Áramkimaradás? Egy másik nagy előnye a fatüzelésű kályháknak, hogy akkor is használhatja, ha esetleg nincs áram hiszen nem függ a villamos energiától. Egy fatüzelésű kályha esetén mindig alaposan ki kell takarítani a tűzhelyet, kéményt. Noha ez egy extra lépésnek tűnhet az elektromos kályha használatához képest, viszont megéri a fáradságot. A szauna karbantartása történhet akár egyidejűleg a többi kémény karbantartásával. Ezzel sok fáradságtól kímélheti meg magát az ember.

Nincs ahhoz fogható érzés mint amikor az ember egy fa tüzelésű szaunában élvezi a megérdemelt pihenést. Ez egy valódi élmény minden érzékszervünknek, és az egyetlen hagyományos finn módja a szaunázásnak.  Néhány elektromos kályha közel áll a tűz hangulatának és melegének visszaadásához, de egy igazi hideg éjszakán semmi sem hasonlítható egy valódi fatüzelésű szauna élményhez. Képzelje el a fa és a gyanta hívogató illatát és a tűz pihentető ropogását. Van valami különleges a fatüzelésű szaunakályhákban. A tűzhely a szauna szíve és az egyetlen dolog, ami megakadályozza, hogy tárolóhelyiséggé váljon. Még az elektromos szaunák kényelme sem tudja felülmúlni a fatüzelésű szaunakályhák hangulatát és forró hőjét. A legjobb fatüzelésű szaunakályhák tisztán égnek, néha az üzemanyag (fa) töredékére van csak szükség. Egyenletes és hatékony légáramlás jön létre ezekben a szaunákban. Tény, hogy egy szaunában, melyben fatüzelésű kályha üzemel, sokkal jobb a légmozgás, mivel egy kürtőn keresztül szellőzik, inkább a természetes friss levegő áramlik. További előnye lehet, hogy a fa olcsóbb energiaforrás, ami különösen igaz a vidéki térségekre, ahol nagyobbak a fakészletek. Természetesen ez azt is jelenti, hogy össze kell hasogatni a szaunázáshoz szükséges fa mennyiséget és be kell vinni, ugyanakkor a fa aprításra, hordásra gondolhatunk akár edzésként is. Mindemellett, a fa használata csökkenti a villamos-energia költségeket. A tökéletesen biztonságos használatért, illetve a balesetek megelőzésének érdekében teljes gyári kiegészítő elemekkel együtt ajánljuk a telepítést –a szikrafogó tálca, a födémátvezető szigetelt elem, a gyári kéménytechnika, illetve a füstcsövek nélkülözhetetlenek ebben az esetben. Amennyiben nincs elég hely a biztonságos távolság megtartásához, mindenképpen szükség van hőterelő lemezekre, amik megóvják a szaunakályha környezetét. Ha fa padlóra tervezi helyezni a fatüzelésű szaunakályhát, rendkívül fontos az alsó hőterelő lemez használata!

Elegáns, mégis modern formatervezésüknek köszönhetően nemcsak egy egyedülálló szauna élményt nyújtó, gyors kabin felfűtést biztosító szauna kályhával, hanem egy dekorációs elemmel is gazdagabbak lehetünk! Külső és belső terekbe egyaránt ajánljuk, így akár otthonában is remekül tud mutatni. A ropogó tűz és a lobogó lángok hangja semmivel sem helyettesíthető: tapasztalja meg Ön is a többszáz éves múltra visszatekintő élményt!

Kínálatunkban Huum és a Harvia szaunakályhák felhozatalából válogathat, amik között garantáltan megtalálja azt, amelyik az Ön elképzeléseihez a legközelebb áll.

Összességében, a döntés mindenkinek a saját kezében van, hogy milyen típusú szaunát szeretne otthonába, azonban a fatüzelésű szaunakályháknak számos előnye van. Csodálatos hangulatával növeli a kikapcsolódás élményét, hosszútávon olcsóbb a működtetése és karbantartása történhet a ház többi kéményével egyidejűleg. Nem beszélve arról, hogy a meleg minősége is jobb és szaunázás közben élvezheti az égő fa gyönyörű illatát.

A szaunázás gyógyító hatásai
2018
jan
25

A szaunázás gyógyító hatásai

Alternatív gyógymód

A szaunázás amellett, hogy kiváló relaxációs módszer, számos egészségügyi előnye is felsorolható. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Köszönhetően a hazánk fürdőiben kialakított szaunavilágoknak, mára már sok ember számára elérhető élménnyé vált.

Tovább »

Sósvíz párologtató
2020
jan
29

Sósvíz párologtató

A természetes megoldás

A só mikroszemcséinek inhalálása több száz éve nyújt hatékony megoldást különböző felső légúti fertőzések, betegségek terápiájaként. A természetes kristálysó alkalmazása az étkezés mellett terápiás módszerekben is rendkívül hatékony.

Tovább »

Szauna, a csendes gyógyító
2017
jan
31

Szauna, a csendes gyógyító

A hideg, téli, egyhangú szürke napokat kevés dolog dobhatja fel jobban, mint egy kiadós szaunázás. Hazánkban is igen népszerű a skandinávok kedvence, gyakorlatilag az összes wellness központban találni szaunát. Az edzőtermek előszeretettel áldoznak erre a megfizethető luxusra vendégeik számára, és egyre többen szereltetnek otthonukba is.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08