2018
feb
26

A sóterápia jótékony hatásai

Természetes egészségmegőrzés

A kristálysó a természet kincse, már az ősidők óta ismert gyógyító hatása. A mai technika vívmányaival ötvözve akár melegítve vagy megvilágítva is alkalmazható, így fokozottabban érvényesíthető a só levegőt tisztító, ionizáló hatása. A só és a szauna együttes használata egészséges, hiszen kiegészítik egymást.

A só jótékony hatásai

Lehet szó sókamráról, sókabinról, sószobáról, vagy akár sóbarlangról, a lényeg mindnél egy és ugyanaz, mégpedig a természetes egészségmegőrzés a család számára. A kristálysó oldatok az öngyógyító mechanizmusok beindításával fejtik ki jótékony hatásukat. A sókristály képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás erősségét, így a szervezetet érő káros behatások mértékét is. Klímájának köszönhetően serkenti a légzőszervek aktivitását, segíti a hörgők öntisztulási folyamatát, ezáltal csökkenti a nyálkahártya gyulladását.

A sóterápia jótékony hatásai

Sóterápiával kezelhető betegségek

A só antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt számos betegség ellen jelent megoldást. Különböző légúti megbetegedések, bőrbetegségek, de akár még a stressz vagy az alvászavarok is kezelhetőek vele. Milyen jellegű panaszokra ajánlott?

  • Alsó és felső légúti megbetegedések, allergia, asztma megelőzésére és kezelésére egyaránt alkalmazható. Ide sorolhatóak még a megfázásos eredetű megbetegedések, az arc- és homloküreg-gyulladás, vagy a dohányzás miatti irritáció okozta panaszok enyhítése, megszüntetése.
  • Gyulladáscsökkentő hatása révén aknés, pattanásos bőr, ekcéma, pikkelysömör, gombás elfertőződések és más bőrproblémák eredményes kezelésére is alkalmas.
  • Színterápia segítségével a megvilágított sókristályok oldják a stresszt, segítik a sejtek megújulását.
  • Hiperaktivitásban szenvedő gyermekeknél a sóterápiás szauna rövid idő alatt csökkenti, folyamatos használat mellett pedig meg is szüntetheti a koncentrációs és alvászavarokat.
  • Reumatikus fájdalom, izomgörcs és egyéb izületi fájdalmak kezelése esetén szintén hasznos gyógymód.

Só az infraszaunában

Az infraszauna jótékony, mélymeleg infravörös fényének hatására megemelkedik a szervezet belső hőmérséklete, mesterséges lázat idéz elő, ezzel aktivizálva a természetes védekező mechanizmusát, az immunrendszert. A vérkeringés felgyorsul, intenzív izzadás következik be, aminek hatására méreg- és salakanyagok távoznak a szervezetből. Ezt jól kiegészítik a só jótékony hatásai, különféle betegségek kezelésében nyújt hatékony segítséget.

A sófalas infraszauna fala hátul megvilágított himalájai sótéglával kirakott, benne pedig akár sószikla is elhelyezhető, ami egy sógenerátorral kiegészítve száraz sót vagy sópárát juttat a levegőbe, így felerősítve az emberi szervezetre gyakorolt hatását. Hatására a vérkeringés felgyorsul, beindulnak az anyagcsere folyamatok.

Szauna karbantartási tanácsok
2018
már
30

Szauna karbantartási tanácsok

Gyorsabb, mint gondolná

Ha már beruháztunk egy szaunára, és szeretnénk megőrizni az állagát, ugyanúgy ápolni kell, mint a lakásunk többi részét. Ha helyesen használjuk a szaunánkat, akkor a karbantartási idő lerövidül, viszont az élettartama megnövekszik.

Tovább »

A szaunában használt eszközök
2017
máj
12

A szaunában használt eszközök

A szaunakő a kabin lelke

Szaunakályha, fürdődézsa, illóolaj. Olyan eszközök, ami nélkül elképzelhetetlen a szaunázás, vagy használatukkal még teljesebb élmény érhető el az erre szánt idő alatt.

Tovább »

Szaunázzon a jobb alvásélményért
2016
júl
10

Szaunázzon a jobb alvásélményért

A szauna számos pozitív hatása – például a felgyorsult vérkeringés, megerősített immunrendszer, súlyvesztés, friss és egészséges bőr – ma már közismert. A szauna-használók tudják, hogy a többszörösére nőtt szívverésnek és nyirokkeringésnek hála a test megtisztítja önmagát a káros méreg- és salakanyagoktól. Arról azonban ritkábban olvasni, hogy a finn szauna vagy az infravörös kabin rendszeres használatával jobb minőségű, pihentetőbb alvást is elérhetünk. Cikkünkben elmondjuk Önnek, hogyan!

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08