2018
feb
26

A sóterápia jótékony hatásai

Természetes egészségmegőrzés

A kristálysó a természet kincse, már az ősidők óta ismert gyógyító hatása. A mai technika vívmányaival ötvözve akár melegítve vagy megvilágítva is alkalmazható, így fokozottabban érvényesíthető a só levegőt tisztító, ionizáló hatása. A só és a szauna együttes használata egészséges, hiszen kiegészítik egymást.

A só jótékony hatásai

Lehet szó sókamráról, sókabinról, sószobáról, vagy akár sóbarlangról, a lényeg mindnél egy és ugyanaz, mégpedig a természetes egészségmegőrzés a család számára. A kristálysó oldatok az öngyógyító mechanizmusok beindításával fejtik ki jótékony hatásukat. A sókristály képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás erősségét, így a szervezetet érő káros behatások mértékét is. Klímájának köszönhetően serkenti a légzőszervek aktivitását, segíti a hörgők öntisztulási folyamatát, ezáltal csökkenti a nyálkahártya gyulladását.

A sóterápia jótékony hatásai

Sóterápiával kezelhető betegségek

A só antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt számos betegség ellen jelent megoldást. Különböző légúti megbetegedések, bőrbetegségek, de akár még a stressz vagy az alvászavarok is kezelhetőek vele. Milyen jellegű panaszokra ajánlott?

  • Alsó és felső légúti megbetegedések, allergia, asztma megelőzésére és kezelésére egyaránt alkalmazható. Ide sorolhatóak még a megfázásos eredetű megbetegedések, az arc- és homloküreg-gyulladás, vagy a dohányzás miatti irritáció okozta panaszok enyhítése, megszüntetése.
  • Gyulladáscsökkentő hatása révén aknés, pattanásos bőr, ekcéma, pikkelysömör, gombás elfertőződések és más bőrproblémák eredményes kezelésére is alkalmas.
  • Színterápia segítségével a megvilágított sókristályok oldják a stresszt, segítik a sejtek megújulását.
  • Hiperaktivitásban szenvedő gyermekeknél a sóterápiás szauna rövid idő alatt csökkenti, folyamatos használat mellett pedig meg is szüntetheti a koncentrációs és alvászavarokat.
  • Reumatikus fájdalom, izomgörcs és egyéb izületi fájdalmak kezelése esetén szintén hasznos gyógymód.

Só az infraszaunában

Az infraszauna jótékony, mélymeleg infravörös fényének hatására megemelkedik a szervezet belső hőmérséklete, mesterséges lázat idéz elő, ezzel aktivizálva a természetes védekező mechanizmusát, az immunrendszert. A vérkeringés felgyorsul, intenzív izzadás következik be, aminek hatására méreg- és salakanyagok távoznak a szervezetből. Ezt jól kiegészítik a só jótékony hatásai, különféle betegségek kezelésében nyújt hatékony segítséget.

A sófalas infraszauna fala hátul megvilágított himalájai sótéglával kirakott, benne pedig akár sószikla is elhelyezhető, ami egy sógenerátorral kiegészítve száraz sót vagy sópárát juttat a levegőbe, így felerősítve az emberi szervezetre gyakorolt hatását. Hatására a vérkeringés felgyorsul, beindulnak az anyagcsere folyamatok.

Szauna, a csendes gyógyító
2017
jan
31

Szauna, a csendes gyógyító

A hideg, téli, egyhangú szürke napokat kevés dolog dobhatja fel jobban, mint egy kiadós szaunázás. Hazánkban is igen népszerű a skandinávok kedvence, gyakorlatilag az összes wellness központban találni szaunát. Az edzőtermek előszeretettel áldoznak erre a megfizethető luxusra vendégeik számára, és egyre többen szereltetnek otthonukba is.

Tovább »

Fényterápiával a szezonális depresszió ellen
2016
nov
29

Fényterápiával a szezonális depresszió ellen

Kétféle ember létezik. Van, akinek az őszről a színes levelek, a finom sütőtök, a meleg ruhák és a „bekuckózás” jut eszébe. Mások pedig csak a szürke, borús időt, a vészesen rövidülő nappalokat, a kényelmetlen, réteges öltözködést és a közelgő, fagyos telet társítják az őszhöz. Ha az utóbbi csapatot erősítjük, akkor akár szezonális depresszióban is szenvedhetünk.

Tovább »

Kombi szaunakályha: nyugodtan begőzölhet!
2017
szep
30

Kombi szaunakályha: nyugodtan begőzölhet!

Finn szauna és gőzfürdő

Ahhoz, hogy valaki szaunázzon és gőzöljön is, általában két külön kabinra van szüksége. A kombi szaunakályha miatt viszont már csak egy kabin kell, mert egy berendezés felel mindkét élményért.

Tovább »

Keressen minket bizalommal!

Kérjük jelölje be az alábbi négyzetet:

Inua szauna kft.

Radnóti 8.

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 8261

HU 25346691-2-08

Inua szauna üzem, bemutatóterem

Boldogasszony sor 15

H-9178 Hédervár

Magyarország

+36 30 935 6394

HU 25346691-2-08